Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak                     ***                     ORGONA-VESPERÁS


Kőbányaiak lefutották a Budapest-Stockholm távot

     

A Kőbányai Önkormányzat 2017-ben, első ízben csatlakozott az országos Kihívás Napja rendezvényhez. A kerületből a lakosság mellett óvodák, általános iskolák, gimnáziumok, közintézmények és helyi vállalatok munkatársai is csatlakoztak.A rendezvény célja az volt, hogy az Óhegy park 1400 méteres futókörén minél többször fussák körbe Budapest 135 km-es kerületét. Reggel 9 órától este 18 óráig várták a mozogni vágyókat. Az esti programzárásig 1072 fő regisztrált a szervezőiroda sátránál.

10 óvoda kicsinyei, szülők, óvónők, 7 általános iskola diákjai és tanáraik, 9 gimnáziumi osztály tanulói testnevelő tanárokkal, valamint 7 kerületi vállalat munkatársai járultak hozzá a remek eredményhez. A Kőbányai Önkormányzat néhány sportos munkatársa is részt vett a táv teljesítésében.

Összesen 2005 kilométer távot futottak, ezzel mintegy tizenötször kerülték meg Budapestet, illetve a Budapest-Stockholm távolságot tették meg.

A résztvevők közül a legfiatalabb Seres Ádám, 10 hónapos kisbaba volt, aki anyukájával futó babakocsival tette meg a 2 kört, valamint a legidősebb a hölgyeknél a 78 éves Horváth Ferencné, az uraknál a 83 éves Szabó József volt.

Célba érkezéskor a futókat ásványvízzel, pogácsával és egy szilikon karkötővel jutalmazták.

A szervezők örömmel tapasztalták, hogy bár a résztvevők egy-egy kör teljesítésére érkeztek, azonban nagyon sokan kedvet kaptak és további kilómétereket futottak.

A Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársa, Bélik Ferenc félmaraton lefutását tűzte ki célul, melyet 89 perc alatt teljesített. Akadtak kísérői is, akik egymást váltva segítették, 8-10 kört futva mellette.

A szervezők bíznak benne, hogy 2018-ban még többen csatlakoznak a rendezvényhez. 


2017. június 15., csütörtök 08:31

Vissza