Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Új, ingyenes kerékpár pumpa Kőbányán

     

Május 17-én délelőtt a Fővárosi Önkormányzat felavatta ingyenes kerékpár pumparendszerét a VI. kerületi Liszt Ferenc téren. Kőbányán is elhelyeztek egy pumpát a Kápolna utcában, a kerékpárút mellett, a Kőrösi Csoma Sándor úti kereszteződés közelében. A projekt célja a városi kerékpáros közösség és közlekedés mindennapjainak támogatása. Budapest biciklis infrastruktúrája az elmúlt időszakban jelentős fejlődésen ment keresztül, hiszen a felmérések szerint az elmúlt 20 évben megtízszereződött a kerékpáros forgalom a városban. A Fővárosi Önkormányzat újabb lépésként a városi kerékpáros közlekedés népszerűsítésének támogatása érdekében ingyenes kültéri pumparendszert telepített. Az élhető város fejlesztésének keretében a projektet az önkormányzat városarculati cége, a Budapesti Városarculati (BVA) Nonprofit Kft. valósította meg, szakmai partnere ebben a Magyar Kerékpárosklub volt. 

A bicikli pumpák helyszíneire javaslatot tevő Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese üdvözölte, hogy a Fővárosi Önkormányzat népszerűsíti a kerékpáros közlekedést. Egy friss kutatást idézve Halász Áron kiemelte, hogy a budapestiek 7 százaléka szinte naponta kerékpározik, a belvárosban ez a szám még magasabb. A klub képviselője szerint a fővárosiak nyitottak a bringás közlekedésre, a még nem tekerőket az utak vonzóvá tétele mellett ilyen kedvcsináló projektekkel is erre az olcsó, egyszerű és gyors közlekedési eszközre lehet csábítani.

A BVA összesen 20 db pumpát telepít és tart karban Budapest különböző, biciklisek által kedvelt frekventált pontjain. Jelenleg 10 db bicikli pumpa került kihelyezésre az alábbi helyszíneken: Margitsziget északi és déli része (XIII.), Liszt Ferenc tér (VI.), Szent Gellért tér (XI.), Újpest – Városkapu (IV.), Weiss Manfréd út (XXI.), Hűvösvölgyi út (II.), Pesti út (XVII.), Római Part (III.), Kápolna utca (X.).

Ezek pontos helyszínei megtalálhatóak a www.enbudapestem.hu/terkenp weboldalon. További 10 db pumpa installálása még idén nyáron várható Budapest további forgalmas közterületein.

Budapest Főváros Önkormányzata és a Kőbányai Önkormányzat balesetmentes biciklis közlekedést kíván a közlekedőknek!

 


2017. május 19., péntek 09:16

Vissza