Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak                     ***                     ORGONA-VESPERÁS


Hofi tárlat a Madách Színházban

     

Pusszantás mindenkinek címmel nyílt Hofi karikatúra kiállítás április 10-én, a Madách Színházban. Szirtes Tamás, a színház direktora üdvözölte a megjelenteket, akik közül sokan Hofi Géza pályatársai, barátai, kollégái voltak. Koós János -aki talán a legközelebbi barátok egyike- is a mikrofonhoz lépett és idézett fel néhány humoros pillanatot a sok-sok közös emlékből. 

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere köszöntötte Kőbánya két díszpolgárát, Hofi Gézát és Charlie-t is, aki részt vett a kiállítás megnyitóján.


A városvezető felidézte, hogy Hofi Géza Kőbánya szülötte, gyermekkorát is a kerületben töltötte, később a porcelángyárban dolgozott. A Madách Színházban megnyílt tárlat 2016-ban elsőként Kőbányán volt látható, a művész születésének 80. évfordulója tiszteletére rendezte a kerület. Különös apropó, hogy a Madáchban, éppen Hofi Géza halálának 15. évfordulóján nyílt meg a kiállítás, amit a színház közönsége is megtekinthet.
 


2017. április 21., péntek 10:04

Vissza