Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak                     ***                     ORGONA-VESPERÁS


Új helyen a Közterület-felügyelet

     

Bejárást tartottak március 7-én, a Kőbányai Közterület-felügyelet új székhelyén és a térfigyelő központban Kőbánya vezető tisztségviselői, képviselő-testületi és bizottsági tagjai.A Gergely utcai telephelyen Kovács Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket és elmondta, hogy 2016-ban vásárolta meg az önkormányzat az ingatlant és költözött modern, környezetbarát, jól felszerelt helyre a közterület-felügyelet. Fodor János, a felügyelet vezetője vezette körbe az épületben a látogatókat.


Szólt arról, hogy az elmúlt négy év alatt 82 főre emelkedett a felügyelet dolgozóinak a száma. A legnagyobb érdeklődést a térfigyelő központ váltotta ki, ahol egyszerre 8-an figyelik a 101 kamera képeit. 2017-ben újabb 30 kamera áll szolgálatba, melyek éjszaka is kiváló képet rögzítenek, ezzel is szolgálva a kőbányaiak közbiztonságát. Szeretnék bővíteni a létszámot, akik a monitorokat napi 12 órás műszakban figyelik. A Kőbányai Önkormányzat minden lehetséges eszközzel védeni, óvni kívánja az itt élők biztonságát, értékeit. A képernyők előtt megváltozott munkaképességű dolgozók is látnak el szolgálatot.


Ha olyan esetet látnak, jelzik a diszpécsernek, aki a járőröket a helyszínre küldi. Szabadnapos rendőrök is segítik a munkát a térfigyelő központban. Kovács Róbert polgármester, dr. Pap Sándor, Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek mellett dr. Szabó Krisztinán jegyző, Agócs Zsolt, dr. Fejér Tibor, dr. Mátrai Gábor, Tóth Balázs és Tubák István önkormányzati képviselők vettek részt a bejáráson.  
 


2017. március 10., péntek 07:57

Vissza