Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Eseménynaptár

2018.07
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7. 1
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8
 1. 9
 2. 10
 3. 11
 4. 12
 5. 13
 6. 14
 7. 15
 1. 16
 2. 17
 3. 18
 4. 19
 5. 20
 6. 21
 7. 22
 1. 23
 2. 24
 3. 25
 4. 26
 5. 27
 6. 28
 7. 29
 1. 30
 2. 31
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  

Imre Géza az év kőbányai sportolója

     

A siker mindig elismerést vált ki, de példaképek azokból lesznek, akik valami pluszt is hozzátesznek a „statisztikához” – mondta Kovács Róbert polgármester Imre Gézáról, aki a napokban vette át a Kőbánya Sportolója 2016 elismerést. A díjátadó ünnepségen nem csak az olimpiai ezüstöt szerző párbajtőrözőt méltatták, hanem a 2016-ban kiemelkedő eredményt elérő valamennyi kőbányai sportolót.„A példaképek nem írhatók le számokkal: ők a személyiségük, a cselekedeteik miatt lesznek azok – számukra a siker nem csak cél, hanem eszköz is arra, hogy felhasználják a közösség érdekében” – fogalmazott Kovács Róbert polgármester a Kőrösi Kulturális Központban tartott gálaesten, ahol a kerületben élő, vagy itt versenyző sportolók 2016-ban elért eredményeiért mondott köszönetet a Kőbányai Önkormányzat. „Több olyan egyesület is működik a kerületben, amely bajnokokat és példaképeket nevel Magyarországnak. Mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy a Kőbányán élők, a Kőbányán sportolók, ilyen kiemelkedő eredmények elérésére képesek” – hangoztatta Kovács Róbert.

 

Beszédében a polgármester kiemelte Beliczay Sándort, a Törekvés mesteredzőjét, aki a napokban kapta meg az Év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője címet. Tanítványai, Hajmási Éva és Osváth Richárd összesen három ezüstéremmel tértek haza Rióból. Hajmási Éva szintén elismerést nyert az országos sportgálán, az Év fogyatékos csapatának tagjaként.

 

„Mi azonban nemcsak elvárjuk a sikereket; mindent megteszünk azért, hogy ezek az megszülethessenek. Önkormányzatunk kiemelt feladatának tartja a versenysportolók felkészülési körülményeinek javítását, az utánpótlás-nevelés lehetőségeinek bővítését és a korosztálytól független, aktív szabadidős tevékenység támogatását” – hangsúlyozta Kovács Róbert, példaként említve a Bihari úti Kocsis Sándor Sportközpont megújítását a Fradival közösen, a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok felépítését, a Harmat utcában épülő új sportcsarnokot, valamint az ingyenes és kedvezményesen elérhető sportolási lehetőségeket.

 

A Kőbánya Sportolója díjról szólva a polgármester úgy fogalmazott: ez nem egy sportszakmai elismerés; az átlagemberek, a civil szervezetek, az egyesületek és az önkormányzat közösen fejezik ki megbecsülését a választott sportoló iránt. „A siker mindig elismerést vált ki, de példaképek nem írhatók le számokkal: ők a személyiségük, a cselekedeteik miatt lesznek azok – számukra a siker nem csak cél, hanem eszköz is arra, hogy felhasználják a közösség érdekében” – mondta Imre Gézáról. A világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó Kőbányán él feleségével, Kökény Beatrixszal, az FTC kézilabda női szakág és utánpótlás vezetőjével, gyermekeik is a kerületben edzenek.

 

A gálaesten dr. Schneller Domokos, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjának stratégiai igazgatója tartott előadást a budapesti olimpiai pályázatról, felsorolva azokat az érveket, amelyek a rendezési jog elnyerése és a rendezés gazdasági és társadalmi hasznossága mellett szólnak.

 

A Kőbánya Sportolója 2016 díj jelöltjei

Imre Géza – világ és Európa bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, a Budapesti Honvéd versenyzője, kerületünk lakosa.

Pakot Anna – a Magyar Póniklub Szövetség igazolt lovastorna versenyzője, 2012-ben, 2015-ben aranyjelvényes első osztályú versenyző, több országos és külföldi verseny eredményes résztvevője, kerületünk lakosa.

Sárkány Vivien – 2007 óta a Kőbánya SC birkózó szakosztályának versenyzője, számos országos verseny első helyezettje, magyar bajnok, a 2014-es, 2015-ös évben „Az év sumo birkózója” cím tulajdonosa, Európa bajnok, világbajnoki bronzérmes sumo birkózó.

Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia Kadett A csapata – 2001-2002-es születésű ifjú sportolók csapata, budapesti bajnokság bronzérmesei, ezüstérmesei, regionális junior bajnokok, az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga résztvevői.

A cikkhez kapcsolódó kisfilm:
 

Interjú Imre Géza világ és Európa bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes párbajtőrvívóval


2017. szeptember 18., hétfő 20:49

Vissza