Pályázati felhívás tehetséges sportolók támogatására                     ***                     Egészségügyi támogatás                     ***                     Ápolási támogatás                     ***                     Kőbányai Kalendárium 2019                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Hírek a kerületből

2019. június 07., péntek 10:25

Kőbánya számít Rád

A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szocális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.

A pályázat benyújtási határideje: 2019. július 5.

Bővebben >

2019. június 07., péntek 07:36

Igazgatási szünet a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatom, hogy a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban a Képviselő-testület rendelete szerint 2019. július 1-jén és 2019. július 8-ától 2019. augusztus 10-éig tartó időszakban igazgatási szünet lesz.

Bővebben >

2019. május 30., csütörtök 09:26

Rapid Sakkverseny

A Kőbányai Önkormányzat 7 fordulós, svájci rendszerű Rapid Sakkversenyt hirdet szenior sakkozók részére.

A sportesemény felkészülési és egyben válogató verseny a 2019. szeptember 19-20-ai nagykanizsai Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságra a kőbányai szenior és más budapesti szenior sakkozóknak.

A verseny időpontja: 2019. június 6. (csütörtök) 10.00 óra

Bővebben >

2019. május 23., csütörtök 07:42

Lakossági fórum a kerületet érintő zajszennyezés témájában

Kőbánya lakosainak életét fokozottan hátrányosan érintik a légi közlekedésből eredő problémák, különösen az új műszeres szabvány indulási eljárás (SID) 2018. augusztus 16-i bevezetése óta.

D. Kovács Róbert Antal polgármester a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megváltozott működése miatt kialakult konfliktushelyzet okairól és következményeiről, a lehetséges megoldásokról konzultációs jellegű lakossági fórumot kezdeményez. 

A fórum időpontja: 2019. május 29. (szerda) 17.00 óra
Helyszíne: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ

Legyen ott Ön is! Tegyünk együtt Kőbányáért!

Bővebben >

2019. május 20., hétfő 14:23

Elindult „ A nemzet háziorvosa” pályázat!

Kilencedszer dördült el a startpisztoly, és indult újra április 29-én a háziorvosok és munkatársaik, a nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt, folytatva a nemes versengés sokéves hagyományait. 

Bővebben >

2019. május 20., hétfő 06:57

A Te Kőbányád!

Kedves Kőbányaiak!

A közelmúltban készültünk el a Kápolna utca - Kőrösi Csoma Sándor út kereszteződésénél lévő terület újjávarázsolásával. Az elhanyagolt, ápolatlan ingatlan már a múlté, helyette rendezett ágyások, dekoratív fák, csobogó és megállító játék díszíti a kis teret, melynek fő attrakciója egy kőkockákból álló Kőbánya felirat. Otthonunk jelképe! Van már fotód, van már fotója vele? Mi elkészítjük!

Tarts velünk egy kattintásra és vendégül látunk egy fagyira!

Bővebben >

2019. május 16., csütörtök 10:39

Május a vérnyomásmérés hónapja!

A magas vérnyomás szerte a világon népbetegségnek számít. A májusban országszerte indított mozgalom figyelemfelhívás a  hipertónia veszélyeire, a kellő időben történő felismerés és megelőzés fontosságára.

A kapmányhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat ingyenes vérnyomásmérést szervez a kerület több pontján.

Éljenek a lehetőséggel!

Bővebben >

2019. május 14., kedd 14:23

Finisbe ért a kőbányai korzó felújítása

A kisebbeket kötélmászó gömb, az idősebbeket pihenőliget marasztalja majd a kőbányai korzó déli szakaszán. A kánikulában pedig páraoszloperdő hoz frissülést. A Kőbányai Önkormányzat legnagyobb városfejlesztési programja teljes hosszában megújítja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját. “A megszépülő Újhegyi sétányra minden kőbányai büszke lehet.” – mondta a beruházás záró ütemének ünnepélyes alapkőletételén D. Kovács Róbert Antal polgármester. A korszerűsítés összköltsége megközelíti a 2 milliárd forintot.

Bővebben >

2019. május 14., kedd 09:48

Kőbányai Madárbarát Kert program

Madaraink és környezetünk védelme, kerületünk biodiverzitásának őrzése érdekében a Kőbányai Önkormányzat a kerület lakosainak Madárbarát Kert pályázatot hirdet. A pályázat során madáretetőt, mű fecskefészket, fecskepelenkát, illetve kis testű madarak számára odút lehet igényelni.

Jelentkezési határidő: 2019.08.31.

Bővebben >

2019. május 07., kedd 10:28

Várják a véradókat a Merkapt Sportközpontban!

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft., társadalmi felelősség vállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével a tavaly szeptemberi siker után ismételten véradást szervez a május 24-25-én megrendezésre kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztón, amire a lakossági véradókat, illetve a cégek által delegált véradókat is várják.

Bővebben >

2019. május 07., kedd 08:00

A humán papillomavírus fertőzés megelőzhető!

A Kőbányán (állandó) lakóhellyel rendelkező, 2006. január 1. és 2006. december 31. között született fiúgyermekek számára a méhnyakrák és nemi szervi szemölcsök elleni 9 komponensű vedőoltás a Kőbányai Önkormányzat támogatásának köszönhetően a gyógyszertári ár helyett mindössze 5000 forint ellenében, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők számára térítésmentesen igényelhető!

Bővebben >

2019. május 06., hétfő 10:45

Nyílt nap a BKV Vasúti Járműjavító területén

A Magyar Közlekedési Szövetség a Magyar Autóklub közreműködésével 2019. május 11-én (szombaton) nyílt napot rendez a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a BKV Vasúti Járműjavító Kft. vendégeként.

A rendezvényen megtekinthetőek lesznek a BKV régi és új villamosai, autóbuszai, a villamosok felújításának fázisai, valamint az Autóklub nosztalgia személygépkocsijai, motorkerékpárok, kerékpárok és más érdekességek. A gyerekeket közlekedési játékok várják.

Bővebben >

2019. május 02., csütörtök 14:33

I bike Budapest kőbányai bringásokkal

Április 28-án, vasárnap rendezték meg az idei I bike Budapest kerékpáros felvonulást, melynek Margitszigeti indulásához több csillagtúrát szerveztek városszerte. A X. kerületből induló túrát a Kőbányai Bringás civil csapata koordinálta.  

Bővebben >

2019. április 29., hétfő 10:06

Közvéleménykutatás Kőbánya-Kertvárost érintő beruházásokról

A Kőbányai Önkormányzat településrendezési szerződést kötött a Continental Kft.-vel, mely alapján olyan beruházást kíván végrehajtani Kőbánya-Kertváros területén, amely az ott lakók életkörülményeit javítja.

A kérdőív kitöltésével véleményt, javaslatot tehet Kőbánya-Kertváros területén szükségesnek ítélt beruházási feladatok meghatározásához.

Bővebben >

2019. április 25., csütörtök 15:11

“Felhőgyárat” avattak Kőbányán

Megvilágított páragömbök színesítik Budapest egyik legnagyobb lakótelepének főutcáját. A 21. századi attrakció mellett a kőbányai Újhegyi sétány a múltat sem feledi, a helyiek összetartozását apró “meglepetésszobrok” erősítik. “A miénk Budapest egyik legszebb korzója.” – mondta az ünnepélyes átadón D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere. A Harmat és a Mádi utca közötti részt több, mint 300 millió forintból varázsolta újjá az önkormányzat. A tervek szerint őszre megszépül az Újhegyi sétány déli szakasza is, a munkálatok már elkezdődtek. 

Bővebben >

2019. április 23., kedd 12:22

Mintatér jön létre Kőbányán

Letették annak a különleges térnek az alapkövét, amely országos mintaprojektként valósul meg Kőbánya és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) összefogásaként. A kőbányai Legyen Tered elnevezésű projektben építészeti eszközökkel segítik a bűnmegelőzést.

Bővebben >