Mozdulj Kőbánya!                     ***                     Szociális taxi kőbányaiaknak


Hírek a kerületből

2018. június 18., hétfő 15:44

Szent László Napok

Elérkeztünk kerületünk ünnepéhez, a Szent László Napok rendezvénysorozathoz.

A négynapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot.

Várjuk Önöket szeretettel! Ünnepeljünk együtt!

Bővebben >

2018. június 15., péntek 10:36

Újra bringás reggeli lesz Kőbányán

A Kőbánya Bringa program keretében június 19-én újabb bringás reggelit szervez a Kőbányai Torna Club. Ezúttal is két X. kerületi helyszínen várják a kerékpárral közlekedőket reggel 7 és 9 óra között.

Bővebben >

2018. június 12., kedd 15:51

Csőtörés buktatta le a drogtermesztőt

Összesen 93 tő cannabisszal bukott le egy feltételezett drogtermesztő a Tárna utcában. A férfi vesztét az okozta, hogy június 2-án a lakásban szivárogni kezdett a víz a falon keresztül, ezért a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. zármentőt hívott. A szakember az ingatlant felnyitotta, és észrevette, hogy az egyik szoba pozdorja ajtajából szellőzőcső vezet ki. Az ajtó mögött cannabis ültetvényt talált, ezután értesítette a hatóságokat.

Bővebben >

2018. június 11., hétfő 09:17

Különleges helyszínen emlékezett Kőbánya Trianonra

Az elcsatolt területekről menekültek számára épített, Pongrác úti Föltámadott Krisztus templomban emlékeztek hétfőn Kőbányán a Nemzeti Összetartozás Napjára.

Bővebben >

2018. május 31., csütörtök 09:47

Kőbánya élen jár a bérlakásprogramban

Kőbánya fővárosi szinten a szociálisan legérzékenyebb kerületek közé tartozik. Nagy számban tart fent önkormányzati bérlakásokat, amelyeket a valós piaci ár töredékéért ad ki, folyamatosan vásárol új ingatlanokat, és a bevétel két és félszeresét költi a lakások fenntartására. A 2535 bérlakásban élők 90 százalékával nincs probléma, de a médiában bemutatott néhány személy nem hajlandó a jogszabályokat elfogadni, miközben feltételeket támaszt az önkormányzatnak a jogszabályokban rögzítettektől eltérő, különleges bánásmódot követelve.

Bővebben >

2018. május 29., kedd 09:36

Sajtótájékoztató a Hős és Bihari utcai önkormányzati ingatlanok helyzetéről

A Kőbányai Önkormányzat sajtótájékoztatót tart a kerületi bérlakás helyzetről, valamint a Hős utcában és a Bihari utcában álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanok jövőjéről.

Bővebben >

2018. május 18., péntek 09:35

Kié a legszebb konyhakert Kőbányán?

A Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot.

Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését!

Jelentkezési határidő: 2018. június 15.

Bővebben >

2018. május 17., csütörtök 13:20

Folytatódik az Újhegyi sétány felújítása

A Kőbányai Önkormányzat folytatja az Újhegyi sétány felújítását. A második ütem keretében a Harmat utca és Mádi utca közötti szakasz épül újjá.

Bővebben >

2018. május 17., csütörtök 11:55

Újhegyi Tavaszi Piknik

Az idei esztendőben is megrendezzük az Újhegyi Tavaszi Pikniket, május utolsó hétvégéjén.

A kétnapos eseményen a családok, a kisebbek és nagyobbak, az idősebbek és az örökifjak is találnak maguknak megfelelő programot.

Várjuk Önöket szeretettel! Töltsük együtt május utolsó hétvégéjét!

 

Bővebben >

2018. május 17., csütörtök 11:15

Kőbánya Rapid Sakkverseny

A Kőbányai Önkormányzat, a Törekvés Sportegyesület és a Törekvés Művelődési Központ hétfordulós, svájci rendszerű Rapid Sakkversenyt hirdet.

A verseny egyidejűleg válogató verseny a 2018. évi Országos Szenior Rapid Sakkbajnokságra.

 Verseny időpontja: 2018. június 2. (szombat) 10.00 óra

Bővebben >

2018. május 15., kedd 10:35

"Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj

A Kőbányai Önkormányzat többéves hagyományát folytatva ismét meghirdeti a "Kőbánya számít Rád" szociális alapú tanulmányi ösztöndíj pályázatot.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. július 6.

Bővebben >

2018. május 14., hétfő 09:02

Stabil munkahelyet, biztos karrierutat kínálnak az állami vállalatok

Közös állásbörzén mutatkozik be 26 állami vállalat a kormányhivatalokkal együttműködve május 16-án a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A karrierexpón az állami vállalatok által nyújtott előnyök kerülnek fókuszba.

Bővebben >

2018. május 14., hétfő 08:41

Épül a Helytörténeti Gyűjtemény új székhelye

Elkezdődtek a munkálatok a Füzér utca 32. szám alatti ingatlanban, ahol az önkormányzat méltó elhelyezést alakít ki és biztosít a jövőben a Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény számára.

Bővebben >

2018. május 10., csütörtök 14:10

Kőbányán nyitotta meg üzemét az ország egyetlen kóser péksége

A mindig is pékségként működő Gyömrői út 29/B épületében kezdte meg működését a Semes Kóser Pékség termelőüzeme. Magyarország egyetlen kóser pékségét kedden mutatta be Győrfi László tulajdonos.

Bővebben >

2018. május 09., szerda 15:39

Év végére megújul a kőbányai Pongrác úti rendelő

Saját erőből, mintegy 300 millió forintból újítja meg Pongrác úti háziorvosi rendelőjét a X. kerületi önkormányzat. Az újjáépülő intézmény alapkövét kedden helyezte el Kovács Róbert polgármester.

Bővebben >

2018. május 07., hétfő 17:12

Sikeresek a kőbányai diák csereprogramok

Sikeresek és népszerűek a diák csereprogramok Kőbányán – mondta az Orientnek Kovács Róbert polgármester annak kapcsán, hogy csütörtökön a polgármesteri hivatalban köszöntötte a kerület görögországi testvérvárosából érkezett diákokat.

Bővebben >